Sådan får du en vedligeholdelsesfri have

By:

Drømmer du om en have, der bare passer sig selv, uden at du skal gå på kompromis med hyggen? Så er du landet det helt rigtige sted. I dette indlæg får du nemlig en række råd til, hvordan du vælger mere vedligeholdelsesfrie løsninger, så du kan bare din kostbare tid på at nyde din have, i stedet for at passe den.

Komposit i stedet for træ

Den mest klassiske fejl, de fleste begår, er at vælge træmøbler eller hegn til haven. Træ kræver enormt meget vedligeholdelse, fordi det er et levende materiale, som former dig efter vind og vejr. Så hvis du vil slippe for at slibe, oliere og male, så skal du i stedet vælge møbler i komposit. Komposit holder typisk også længere, end træ gør.

Sten over græs

Du kan spare utrolig meget tid på græsslåning ved at anskaffe dig en robotgræsslåmaskine. Men du kan spare endnu mere ved at belægge din have med fliser. De skal blot rengørings for alger en gang om året, men ellers passer de sig selv. Hvis du vil holde din have naturlig, så kan du også vælge havemøbler i sten. Det kan f.eks. være en granitbænk eller et tebord. Du gør dig selv en tjeneste ved at imprægnere dine stenartikler. Så tager de nemlig ikke ligeså nemt imod skidt og snavs.

Dyrk det vilde

Aldrig har det været mere populært med vilde have. Det er nemlig super godt for alle naturens dyr og insekter. Du behøver derfor ikke at gå så meget op i, at dine bede står snore lige, fordi det er faktisk bedre for alle parter, at du lader være.