Stop trafikken med pullerter

By:

En pullert er en stolpe der forhindrer biler i at køre ind i et område. Det kan for eksempel være en gågade eller cykelsti. Men også mindre gader der kun er åben for trafik på bestemte tider af dagen Pullerter hæver trafiksikkerheden i det offentlige rum. Når de er brugt strategisk beskytter de svage trafikanter som fodgængere og cyklister.

Pullerten kan integreres

Der er mange gevinster ved at sætte pullerter op. De har forskelligt design og er lavet i flere slags materialer. De egner sig godt til at matche det øvrige byinventar. I gamle bydele kan pullerten understøtte byggestilen. Nogle butiksområder er udsatte for trafik. Det sker at en bil eller lastvogn kører ind i et butiksvindue eller varer der står tæt på vejen. Pullerten stopper bilen før den rammer noget. Det kan være særligt nyttigt ved parkering.

Fodgængere får deres egen gade

Det kan være farligt at færdes som fodgænger. De fleste byområder har parker eller gågader hvor man kun må færdes til fods. Nogle steder er der gader der bliver omlagt til gågade om sommeren. For at markere område tydeligt er det en god idé med pullerter. Det kan være svært at huske hvornår man må køre på gaden.

Midlertidig afspærring

Pullerter behøver ikke at sidde fast. Politiet kan for eksempel bruge pullerter til at afmærke og afspærre et gerningssted eller uheld. Pullerte kan bindes sammen med kæder. Det ser vi ofte i forbindelse med parkeringspladser eller på store seværdigheder. Men husk at sikre dig at det er lovligt at opsætte pullerterne før du går i gang. Der er regler om trafiksikkerhed du skal overholde. Du kan købe et udvalg af pullerter hos Ramudden. De fås i forskellige størrelser og materiale – alt efter hvad du skal bruge dem til. De kan også monteres med reflekser.