Undgå dagligdagens gener fra mundbind med et mundvisir

By:

Duggede briller i bussen, makeup tværet ud på indersiden af mundbindet, følelsen af ens egen varme, og til tider knap så vellugtende, ånde. De daglige situationer der opstår, når man er iklædt et mundbind, kan til tider være frustrerende.

Allervigtigst er dog sikkerheden, som langt de fleste danskere retfærdigvis vægter højt, særligt i den offentlige transport hvor man nemt kommer til at være mange mennesker samlet på et sted, og hvor der også er blevet indført krav om mundbind.

Men mundbind er ikke nødvendigvis den eneste løsning. Mundvisir er nu nemlig også godkendt til brug i den kollektive trafik. Med et mundvisir undgår man nogle af de gener, der opstår ved brug af mundbind, som for eksempel de duggede briller.

Mundvisirerne fås i transparent plast, der også gør det muligt for andre mennesker at aflæse ens ansigtsmimik, og for de høresvage giver det mulighed for at kunne mundaflæse, hvilket ikke er muligt, når folk bruger mundbind.

Samtidig gør plastmaterialet også, at mundvisiret er ganske nemt at rengøre, hvormed det kan genbruges op til flere gange. Mundvisiret bør rengøres regelmæssigt, men selve rengøringsprocessen kræver ikke særlig meget. Det kan tørres eller vaskes af med sprit eller med varmt vand og sæbe.

Et mundvisir yder ikke den samme beskyttelse som et mundbind og er derfor ikke medicinsk udstyr. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen stadig, at man så vidt muligt benytter mundbind, når man bevæger sig rundt i offentligheden. Det er dog ikke alle, der har lige nemt ved at iføre sig et mundbind.

Det gælder for eksempel for personer med vejtrækningsproblemer eller nedsat lungekapacitet, som kan have svært ved at trække vejret ordentligt, når de har mundbind på.  Det samme gælder for andre personer, der oplever voldsomme gener ved brugen af mundbind, for eksempel folk med følsom eller sart hud.

Posted in: Værnemidler