Skab stemning i dit hjem med specialsyede gardiner

By:

Gardiner er essentielle i de fleste hjem. Hvad enten det handler om at skærme for solen eller for naboers nysgerrige blikke, er de en vigtig del af indretningen, som skaber den hjemlige følelse. Derfor vælger mange også at få specialsyede gardiner af et stof, de selv har udvalgt.

Fordelene ved at få syet gardiner til lige netop dit hjem er mange. For det første kan gode gardiner af stof holde til at blive vasket mange gange, og derfor holder de i mange år. For det andet får du gardiner, som med garanti passer 100 % til dine vinduer.

Derudover er der selvfølgelig den åbenlyse fordel, at du har fuld selvbestemmelse over, hvilket udtryk din indretning får. Gardiner kan være et fokuspunkt i indretningen, eller de kan være mere nedtonede med fokus på den praktiske funktion. Det er helt op til dig.

Der findes uendeligt mange typer af stof, i alle tænkelige farver og med forskellige mønstre. En god idé er at tage udgangspunkt i din eksisterende indretning eller de møbler, du allerede ejer. Vælg for eksempel en farve, der komplimenterer farven på din sofa. Eller match dine gardiner med en kontrastvæg i rummet.

Vælg gardiner efter din smag og dine behov

Gardiner af stof har potentialet til både at være elegante og enkle eller farverige og pompøse. Uanset hvilken stil du foretrækker, er det muligt at skabe dine drømmegardiner.

Gardiner har forskellige funktioner alt efter hvilket rum, de hænger i. I soveværelset bliver der ofte lagt vægt på at de skærmer for al lys, og derfor vælger mange her tætte mørklægningsgardiner.

I opholdsrum som for eksempel stuer og køkkener har gardiner en mere pyntende funktion, samtidig med at de skærmer for forbipasserendes blikke.

Vælg dine gardiner ud fra funktion og ikke mindst din personlige smag.

Posted in: Gardiner