Kroppen har brug for brændstof

By:

Vores krop har brug for sin helt egen form for brændstof, for at den kan fungere optimalt hver eneste dag, og det er ingen andre end os selv, der kan sørge for, at kroppen hver dag er fyldt op med dette brændstof. Dette brændstof består i, at vi skal spise sundt og varieret samt, at vi skal bevæge os tilstrækkeligt hver eneste dag. Hvis ikke kroppen får det brændstof, den har brug for, kan det føre til blandt andet ubehag, udmattelse og sygdom.

Det er dog ikke altid, at det for alle er muligt, at man får fyldt sin krop op med brændstof hver dag. Heldigvis er der hjælp at finde.

Små ændringer gør store forskelle

Der findes mange forskellige måder, hvorpå man kan få fyldt kroppen op med det brændstof, den har brug for. Typisk vil det faktisk være små ændringer i hverdagen, der skal til, for at give kroppen dens brændstof.

Har man svært ved at bevæge sig tilstrækkeligt i løbet af en dag, kan man vælge at gå eller cykle i stedet for at tage bilen eller bussen, eller man kan tage trappen i stedet for elevatoren.

Er det derimod svært at få indtage samtlige 600 gram frugt og grønt, som det er anbefalet, vi bør indtage om dagen? Så findes der heldigvis også en løsning, og denne løsning er frugtkasser. Med frugtkasser på arbejdspladsen vil medarbejderne indtage mere frugt om dagen end de ellers ville, og man vil kollektivt på arbejdspladsen være med til at motivere hinanden til at fylde kroppen op med brændstof. Med frugtkasser begynder man altså ikke bare selv at leve sundere, men man hjælper også sine medarbejdere til at leve et sundere liv. Det er win-win at købe frugtkasser til sin virksomhed, da det både gavner medarbejderne og virksomheden.

Posted in: Sundhed