Hvornår har jeg brug for en server?

By:

Tja, en server er jo mange ting. Der skelnes imellem software og hardware. Og grænsen kan nemt blive lidt flydende. Ingen er i tvivl om at ti store maskiner i sit eget rum med en bunke harddiske og kølesystemer er en server. Og din laptop er ikke en server. Men alt derimellem kan godt være en server.

Det der karakteriserer en server er at den bruges til at centralisere fælles opgaver som flere kan have adgang til.

Hjemmeside kræver server

De fleste virksomheder har en hjemmeside. For at den hele tiden kører optimalt har den brug for en server at ligge på. Du kan i princippet godt have din hjemmeside til at ligge på din computer, men for at andre kan få adgang til den har du brug for serversoftware.

Det letteste er at leje sig ind på et webhotel, som er en server der er specialiseret i webhosting.

Lille virksomhed

Små virksomheder kan være mange ting, men lad os sige at du har fem ansatte som alle arbejder online med grafisk design og video. Alle skal have adgang til de samme filer og programmer.

I dag findes der et væld at services som tilbyder serverplads til lagring af data, så du kan løse opgaven ved at give hver medarbejder adgang til disse tjenester.

Større virksomhed

Når din virksomhed vokser opdager du et stigende behov for at centralisere både lagring og processer. Det er ikke længer nok med online tjenester og webhoteller. Nu er det på tide at etablere din egen server. Det betyder at du har et rum med din server og en medarbejder ansat til at vedligeholde og opdatere den. Det kan være en god idé at få hjælp fra en ekspert til at opbygge din server. Et godt sted at starte er Lenovo ThinkAgile hos ServerStorage.