Gør din hverdag mere struktureret og vær kreativ i processen

By:

Bullet journaling er blevet ekstremt populært fænomen de seneste par år og med god grund. Konceptets store succes skyldes for mange den planlægningsmæssige del, men for mange handler det også om det kreative og det afslappende i at lægge sine planer og få udfoldet sin kreative side, når man sætter sine planer pænt op på siderne.

En Bullet Journal er en nem og pæn måde at opsætte sine planer, men den kan også bruges til at lave lister, tegne skitser eller tilrettelægge andre ting. En god bullet journal er en, der kan rumme de planer, skemaer og livsstil, man har. Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at gøre det på. Ligesom med en personlig dagbog er det helt op til en selv hvordan og til hvilket formål, man vil bruge sin bullet journal. Så længe det fungerer for en selv, og man har det sjovt med at skrive og tegne i sin bullet journal.

En bullet journal har typisk blanke sider eller punkter, de såkaldte ’bullets’ hvoraf navnet bullet journal kommer. Ved at vælge en bog med ’bullets’ kan det være nemmere at skabe struktur, da punkterne kan hjælpe med at tegne linjer og bokse, til når man skal skrive lister eller tegne skemaer. Er man mere til den kreative, frihånds-fremgang, for eksempel hvis bogen skal bruges til skitser, kan det være en god idé at vælge en bog med blanke sider og benytte sig af en god gammeldags lineal de gange, en lige streg skulle være nødvendig.

En Bullet journal er i bund og grund meget lavpraktisk, og det kræver ikke meget at give sig i kast med sin egen. Et skriveredskab og en notesbog er alt man behøver. Hvis man gerne vil gå et skridt videre, kan man vælge en notesbog i god kvalitet, for eksempel en læderindbundet, og man kan gå all-in på skriveredskaber i forskellige farver og typer, hvis man godt kan lide at bruge tid på at dekorere siderne og gøre dem mere farverige.

Der findes mange inspirationskilder til en Bullet Journal. På Instagram, Pinterest og Youtube findes der kontoer, der udelukkende uploader billeder af deres egen bullet journal, og de opsætninger de bruger på de forskellige sider. Det kan være en god hjælp, når man først starter ud med sin egen bullet journal for at finde frem til de layouts og opsætninger, der fungerer bedst for en selv.

Posted in: Fritid & Hobby