Gode motionsformer til dig med ømme led eller skader

By:

Hvis du har været udsat for en alvorlig skade, f.eks. en knæ-, ryg- eller skulderskade, som du stadig bøvler med, kan det være svært at finde motionsformer, der ikke påvirker skaden negativt og ikke gør ondt. Har du eksempelvis sprunget dit korsbånd eller har dårlige knæ, kan det være ubehageligt at løbe, fordi løb er enormt hårdt og belastende for leddene. Skulder- og rygskader kan besværliggøre styrketræning og er i det hele taget til stor gene for hverdagens gøremål.

Men der er faktisk nogle former for motion, der er gode og milde ved kroppen, samtidig med at de er effektive og rent faktisk styrker kroppen og forbrænder fedt.

Motion i vand

Vand har den helt fantastiske egenskab, at det gør os næsten vægtløse. Det betyder, at motion i vand belaster vores led og krop minimalt, når vi bevæger os rundt. Samtidig bonner det ud på styrkekontoen, fordi det faktisk er hårdt at svømme og holde sig oven vande.

Så hvis du har en skade, som skal vedligeholdes, du skal genoptræne eller bare gerne vil holde dig i form, så kan det anbefales, at du f.eks. køber et klippekort eller månedsabonnement til en svømmehal. Her kan du tage hen et par gange om ugen og svømme så mange baner, du har lyst. Det er godt for krop og sjæl.

Outdoor

Er du mere til udendørs aktiviteter, der også giver lidt spænding og frisk luft, er dykning et glimrende alternativ. Fritidsdykning kræver et dykkercertifikat, og sådan et kan du tage flere steder i landet på en af landets dykkerskoler.

Cykling

Cykling er en god motionsform til folk med knæskader, men det kan til gengæld være hårdt for albuerne og ryggen. Snak derfor med en læge eller en fysioterapeut, inden du går i gang.

Posted in: Dykning