Fremtiden flytter ind: Her kan IoT hjælpe

By:

Internet of things er et efterhånden vidt brugt begreb, som man støder på både på arbejdet og derhjemme. Kort sagt er internet of things bare en måde at gøre enheder på både arbejde og i hjemmet mere intelligente på, så man kan fjernstyre dem og få information hurtigt. Vi giver dig her et par bud på, hvordan du kan bruge data klogt i industrien og til det offentlige.

Måleapparater med direkte besked

Indenfor landbrug og arbejde med grundvand er det rigtigt vigtigt at kunne måle de forskellige stoffer i jorden og vandet for at sikre de optimale betingelser for afgrøder og andre brugsforme. Med nye smarte måleinstrumenter kan du få præcis data leveret til dig via blandt andet en chatter datalogger, som sender dig en rapport efter dine behov.

Bliv informeret om skraldespandens fyldningsgrad

Som det har været indtil nu, blev alle skraldespande tømt, selvom der egentlig ikke var skrald i. Det ved man jo ikke, før man står med den i hånden. Men med IoT er det muligt at sætte små sensorer i skraldespanden, der måler fyldningsgraden, og som kan sende besked til renovationsholdet. Herved behøves de ikke tømme skraldespanden i denne omgang, hvis den ikke er fyldt. Det er en af måderne, det offentlige kan bruge IoT på.

SmartHome-teknologi i hjemmet

Det er dog ikke kun hos erhverv og det offentlige, at IoT er relevant. Du kan få smarte installationer i hjemmet, hvorfra du fra din mobil eksempelvis kan styre dine vinduer, lyset og musikken, selvom du er på arbejde. Det kan være smart, hvis du er på ferie, men gerne vil have lyset tændt om aftenen.

Posted in: Industri