Få succes med stiklinger

By:

Særligt i foråret er det populært, at sætte sine plantefrø i gang. Men du har sikkert prøvet et par gange, at dine stiklinger eller frø ikke helt er endt som forventet. I dette indlæg får du en guide til, hvordan du får succes med dine stiklinger.

Varme, varme og mere varme

Der er ikke noget, som stopper udviklingen af dine frø mere, at hvis de har det for koldt. Alle frø har brug for sol og varme for at have energi nok til at udvikle sig. Placer derfor dine spise kasser et sted med massere af sol. Hvis du er startet tideligt ud, så kan du med fordel benytte dig af en varmemåtte, så de også får varme nedefra.

God jord

Når frøene skal udvikle sig, så er det også vigtigt, at de får godt med nærig. Det får de gennem en god og næringsrig jord. De findes gødning som er specielt beregnet til forspring, som du kan bruge. Derudover findes der også forskellige slags målere, som kan måle alt for jordfugtighed til PH-værdi.

Beholdere med dræn

Ligesom de fuldvoksne planter og grøntsager, så kan frø og stiklinger også få for meget vand. Derfor er det en god ide, at vælge beholdere med hul i bunden til at opbevare dem i. På den måde kan det overskydende vand løbe ud igen, så de små spire ikke drukner. Generelt er det faktisk en god ide, at bruge en forstøver i starten. På måde flytter frøene sig ikke, så de får vand, og det er nemmere at styre mængden af vandet.

Husk vinden

For at dine planter kan vokse sig store og stærke, så er det en god ide, at frø og spire bliver udsat for vind og blæst fra starten. Køb eventuelt en lille blæser.

Posted in: Dyrkning