Danske afgifter får store virksomheder til at outsource produktionen

By:

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har en del afgifter i Danmark. For mange af os betyder det, at vi må betale lidt ekstra, når vi skal handle nødder i det lokale supermarked. For virksomheder har det dog noget større konsekvenser. For mange større virksomheder betyder de højere afgifter på co2, jern priser, nødder osv., at de outsourcer produktionen til andre lande, fordi det er billigere for dem i længden.

Outsourcing udleder mere co2

Det er rigtig mange konsekvenser ved at outsource produktionen til udlandet. Det er super svært for virksomhederne herhjemme at kvalitetsteste produkterne, hvis de bliver produceret på den anden side af kloden. Det betyder at den lange ventetid på produkterne i sidste ende ikke er det værd, fordi de måske ikke lever op til standarderne og må sendes retur. Den høje leveringstid og distance tæller heller ikke ligefrem positivt i co2 regnskabet. Tit fragtes produkterne både til lands, til vand og i luften for at komme frem til virksomhederne, hvor der bliver udledt ret meget CO2.

Dårligere arbejdsforhold

Som regel ender outsourcing heller ikke som et plus på virksomhedernes CSR profiler. Det er nemlig sjælendt at arbejdsforholdende i udlandet kan matche dem vi har i Danmark. Det betyder lange arbejdsdage, hårdere arbejde, færre pause og så til meget færre penge. Det er typisk ikke noget virksomhederne kan gøre fra eller til, medmindre at de jævnligt kommer uanmeldt og tjekker, eller har eget personale i ulandet til at styrer produktionens gang. Med det sagt, så har alle virksomheder selvfølgelig et ansvar for, at det heller går retfærdigt til. Og det er uanset om det er i indlandet eller i udlandet.

Posted in: Produkthandel