B&O – en del af Danmarkshistorien

By:

Eksklusivitet og elegance er to ord, der definerer B&O meget præcist. For der er nemlig ingen tvivl om, at det danske brand har indskrevet sig i designhistorien takket være et helt unikt designudtryk. Vi skal helt tilbage til 1925, hvor de to ingeniører Svend Olufsen og Peter Bang startede virksomheden i Struer. Produktionen indledtes først med radioer, der blot fem år efter blev udvidet med grammofonproduktion. Det var i sandhed epokegørende for den danske medieudvikling, hvor teknologien tog nogle kæmpe skridt takket være de to ingeniørers unikke mod.

Lancering af B&O tv’et

Fra den kendte danske tv-serie, Krøniken, husker vi nok alle, hvordan 50’erne emmede af forandring og teknologisk udvikling. Selvom serien handler om radiofabrikken Bella, kan der drages mange paralleller fra de magiske 50’er scener til B&O, der i samme periode lancerede tv-apparatet, grammofonen og den højt elskede båndoptager. B&O er faktisk den eneste overlevende radiofabrik fra denne tid. Det er der mange gode grunde til. Først og fremmest foretog skaberne bag B&O nogle fremspring indenfor materialekvaliteter, hvilket medførte, at apparaterne havde en stærkere holdbarhed. Men også det gennemførte design spillede en vigtig rolle for denne popularitet.

Det er også endnu en grund til, at man nemt kan finde B&O stereoafspillere og højtalere fra 1960’erne og 70’erne, der stadig virker upåklageligt den dag i dag. Derfor er det oplagt at investere i brugt B&O, da man på trods af en billigere pris stadig er sikret kvalitet til det yderste.

Danmark på verdenskortet

Med sit internationale gennembrud i 60’erne, skrev B&O Danmark på det internationale verdenskort indenfor design og teknologi. I begyndelsen af 1960’erne begyndte eksporten af B&O produkter at eksplodere, og den dag i dag er mærket stadig et populært valg i USA såvel som Europa. Den stolte, danske designtradition fortsætter.