Blomsterenge til gavn og nytte for alle

By:

Bor man inde i byen, så kan naturen nogle gange synes lidt langt væk. Jovist, vi kan gå ned i parken og følge stierne rundt, men det er en meget kontrolleret og velfriseret natur, og det er ikke altid, at den kan stille ens naturtrang. Hos Nykilde vil de gerne hjælpe os til at stille denne naturtrang, og derfor har de også en masse forskellige naturengsfrø blandinger, som kan bruges mange forskellige steder – både inden- og udenfor byen. De har et stort sortiment af naturengsfrø blandinger, der omfatter både vildengsblanding, kornmarksblanding, naturgræsblanding, vejrabatsblanding, kystnærblanding, regnbedsblanding og skovbundsblanding. I kan også selv sammensætte en frøblanding på bestilling, sådan at blandingen passer perfekt til lokalområdet. Disse naturengsblandinger giver jer også et område, hvor I kan plukke smukke blomster og bringe naturen ind i hjemmet.

8 gode råd til at anlægge enggræs

Det er faktisk slet ikke så svært at få flot enggræs med masser af vilde blomster i, du kan følge disse gode råd fra Nykilde selv:

  1. Start med at kultivere jorden om foråret, så den er klar til såning
  2. Så din græsfrøblanding
  3. Stamp herefter jorden, så frøene trykkes fast i jordoverfladen.
  4. Du kan evt. dække de såede frø til med et tyndt lag grus, sand eller Frøfyld.
  5. Sørg for at vande det såede område godt i perioder uden regn
  6. Når frøene spirer, kan du hjælpe det godt på vej ved at fjerne uønskede arter som f.eks. tidsel.
  7. Når efteråret melder sin ankomst skal du slå enggræsset, da du dermed bl.a. forebygger problemer med ukrudt.
  8. Næste forår kan du evt. pletså igen for at udfylde eventuelle huller.

Vil du gerne vide mere, kan du finde gode råd og læse mere om, hvordan I får et dejligt naturengsområde i jeres lokalområde.

Posted in: Hus & Have